İLAÇ TÜKETİMİ ARTTI -SIRADAN VE DEĞİŞMEYEN BİR HABER

İLAÇ TÜKETİMİ ARTTI
Türkiye'de, 2005 yılında, üretici fiyatlarıyla 92 dolar olan kişi başı ilaç tüketimi 2006 yılında 95 dolara yükseldi.
İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Turgut Tokgöz, 2006 yılında reçeteli ilaç pazarının bir önceki yıla göre, tutar ölçeğinde yüzde 11,5 büyüyerek 9,5 milyar YTL'ye, kutuda ise yüzde 7,5 büyüyerek 1,2 milyara ulaştığını belirtti.
Şubat 2005 sonundan itibaren SSK mensuplarının ayakta tedavilerde ilaçlarını serbest eczanelerden temin etmeye başlamaları nedeniyle mart-aralık dönemi alınarak belirlenen gerçek büyümenin, tutar ölçeğinde yüzde 10.3, kutuda ise yüzde 4.8 olduğunu anlatan Tokgöz, pazarın, dolar ölçeğinde yüzde 5 büyüyerek 6,6 milyar dolara ulaştığını söyledi.
Tokgöz, geçen yıl 3,01 milyar dolar değerinde ithalat, 311 milyon dolar değerinde ihracat yapıldığını ifade ederek, 2005 yılına göre ithalatın yüzde 5,8 oranında, ihracatın ise yüzde 10 oranında büyüme kaydetmesiyle 2005 yılında yüzde 9,9 olan ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 10,3'e yükseldiğini vurguladı.
Türkiye'de, 2005 yılında, üretici fiyatlarıyla 92 dolar olan kişi başı ilaç tüketiminin 2006 yılında 95 dolara yükseldiğini belirten Tokgöz, ''Ancak, kişi başına tüketimin 2005 yılında Fransa'da 501, Almanya'da 385, Yunanistan'da 396, Portekiz'de 369 dolar düzeyinde olduğu göz önünde bulundurulursa Türkiye'ninhalen bu ülkelerin oldukça gerisinde kaldığı görülmektedir'' dedi.
Tokgöz, tedavi gruplarına göre pazar değerlendirildiğinde antibiyotiklerin ilk sıradaki yerini koruduğu, ancak pazar payının düştüğünün gözlendiğini dile getirerek, romatizma ve kalp/damar hastalıkları ilaçlarının kullanımında artış, ağrı kesici ilaçların kullanımında düşüş meydana geldiğini bildirdi.Kaynak:Mynet
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberler/ilac-tuketimi-artti.html

AÇIKLAMA VE YORUM: MODERN TIP DEMEK DEVAMLI İLAÇ KULLANMAK VE TIBBİLEŞTİRİLMİŞ (MEDİKALİZE) BİR HAYAT SÜRMEK DEMEKTİR. VÜCUDUN NORMAL FİZYOLOJİK İŞLEYİŞİ DAHİL HAYATIN HER ALANININ MEDİKAL KARTELİN BELİRLEDİĞİ ŞEKİLDE YENİDEN BELİRLENMESİ VE YÖNLENDİRİLMESİDİR. AMAÇ İNSANLARIN KAZANÇLARININ AKTARILABİLDİĞİ ORANDA SAĞLIK HİZMETİ ALMA ADI ALTINDA BU MERKEZLERE AKITILMASIDIR. HEDEF TIBBİ TEKNOLOJİ, İLAÇ, MALZEME, CİHAZ KULLANIMININ DAHA ARTMASIDIR. BU ARTIŞ KİŞİLERİN BU YARIŞTA SAĞ KALABİLMELERİ VE BU PAZARA AYIRABİLECEKLERİ PARA MİKTARI İLE SINIRLANACAKTIR. PRATİK BİR ÖNERİ: REKLAMI YAPILAN ÖZELLİKLE İLAÇ VE DEVAMLI CİHAZ VE MALZEME KULLANMAYA YÖNLENDİRİLEN HİÇ BİR SAĞLIK HİZMETİNİ ALMAYA GÖNÜLLÜ OLMAYIN. KENDİ PARANIZLA KOBAY OLMAYIN.

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...