Beyaz Üçgen'de 60 Gözaltı

Beyaz Üçgen'de 60 Gözaltı


Ankara Polisi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandırdıkları iddiasıyla 14'ü doktor toplam 60 kişiye yönelik operasyon başlattı. Beyaz Üçgen adı verilen ve 27 aydır devam eden operasyonda zanlıların sahte ve usulsüz düzenledikleri rapor ve reçeteler ile kurumu 3-4 milyon TL zarara uğrattıkları iddia ediliyor.


Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'nden yapılan açıklamada, yapılan teknik takip çalışmaları sonucu biri tabip yarbay 14 doktor, üç eczane sahibi, altı eczane çalışanı, iki ilaç mümessili ve bir özel huzurevi müdürünün de göazltında bulunduğu ifade edildi. Gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda hasta raporu, reçete, sağlık karnesi, kimlik fotokopileri, kesilmiş ilaç kupürleri ele geçirildi.
Ankara Emniyetinde 4 günlük sorgunun ardından 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca 26'sı suç örgütü mensubu olduğu iddiasıyla Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
Zanlıların yakınlarını hasta gibi göstererek gözaltına alınan doktorlara rapor düzenlettirdikleri ve pahalı ilaçlar yazdırdıkları, yaşlılara da reçetelerle astım, psikiyatri bozukluğu, şeker hastalığı gibi devam eden sahte hasta raporu oluşturdukları ifade edildi.
SGK'yı 3-4 Milyon TL zarara uğrattıkları iddia edilen bu kişiler, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, sahte belge düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak yoluyla haksız kazanç elde etmek, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atmak, rüşvet almak-vermek iddialarıyla yargı önüne çıkarıldılar.(ANKA)
(ÜNS/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı) 09.04.2010 10:43 [1997244]

Başkentte İlaç Vurgunu

Başkentte İlaç Vurgunu

Başkentte sahte rapor ve reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu(SGK) dolandırdıkları iddiasıyla 14'ü doktor ve aralarında eczacılarında 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan doktorlar arasında tanınmış isimlerinde bulunduğu belirtilirken, zanlıların devleti 3-4 milyon TL zarara uğrattıkları kaydedildi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri yaklaşık iki yıl önce bazı eczacı, doktor ve ilaç firmaları mümessillerinin beraber hareket ederek sahte ve usulsüz düzenledikleri rapor ve reçetelerle SGK'yı dolandırdıklarını belirledi. Bunun üzerine ekipler, 27 ay süren 'Beyaz üçgen' adı verilen projeli bir çalışma ile teknik-takip başlattı.

Yapılan teknik-takip sonucu operasyon başlatan ekipler, 60 kişiyi göz altına aldı. Gözaltına alınanların arasında biri tabip yarbay 14 doktor, üç eczane sahibi, altı eczane çalışanı, iki ilaç mümessili ve bir özel huzurevi müdürü de bulunuyor.

HUZUREVİNDEKİ YAŞLILAR üZERİNDE VURGUN

Gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda hasta raporu, reçete, sağlık karnesi, kimlik fotokopileri, kesilmiş ilaç kupürleri ele geçirildi.

Emniyetinde 2 gün boyunca sorgulanan 60 zanlıdan 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere savcılık talimatıyla emniyette serbest bırakılırken, suç örgütü mensubu olduğu iddia edilen 26 kişi ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlıların, yakınlarını hasta gibi göstererek gözaltına alınan doktorlara rapor düzenlettirdikleri ve pahalı ilaçlar yazdırarak SGK'yı dolandırdıkları öğrenildi. Bu arada özel bir huzurevinin müdürüyle işbirliği yapan zanlılar, huzurevinde kalan yaşlılara reçetelerle astım, psikiyatri bozukluğu, şeker hastalığı gibi devam eden sahte hasta raporu oluşturarak vurgun yaptıkları belirlendi.

3-4 MİLYON TL'LİK VURGUN

Gözaltına alınan zanlılardan 26'sı, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, sahte belge düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak yoluyla haksız kazanç elde etmek, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atmak, rüşvet almak-vermek iddialarıyla mahkemeye sevk edildi. Zanlılar mahkemeye çıkartıldıkları sırada montlarıyla yüzlerini kapatırken, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına da tepki gösterdiler. Öte yandan Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan kişilerin sahte reçete ve rapor düzenleyerek 3-4 milyon TL'lik bir vurgun yaptıkları belirtiler.

( Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA / DHA)

http://www.haberler.com/video-haber/video.asp?id=1997627

Eczanelerle ortak çalışan sağlık çetesi çökertildi

Eczanelerle ortak çalışan sağlık çetesi çökertildi
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir tıp merkezi ile 31 eczaneye düzenlenen operasyonda, sağlık karnelerine usulsüz ilaç yazarak devleti milyonlarca YTL dolandıran bir sağlık çetesi çökertildi. 'Yan Etki 21' adı verilen operasyonda, aralarında serbest çalışan İ.A. ve S.T. adlı 2 doktor, 9 özel tıp merkezi çalışanı ve eczane çalışanlarının da bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Sağlık karnesine usulsüz muayene ve reçete işlemi yapılan 120 şahsın da bilgisine başvuruldu.
Diyarbakır genelinde değişik tarihlerde kullanım süreleri henüz dolmamış çok sayıda ilacın kupürleri kesilmiş halde bulunması üzerine Emniyet ekipleri çalışma başlattı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ile koordineli yürütülen 6 aylık çalışmada, Diyarbakır'da faaliyet yürüten eczaneler ile tıp merkezlerine SGK tarafından yapılan ödemeler incelemeye alındı. Suç örgütü yapılanması çerçevesinde hareket eden bir tıp merkezi ve bağlantılı faaliyet yürüten eczane çalışanlarının değişik yöntemlerle ele geçirdikleri sağlık karnelerine usulsüz yapılan reçete ve muayene işlem bedellerini SGK'ya fatura ettikleri; bu şekilde devleti yüklü miktarda zarara uğrattıkları tespit edildi.
Şebekenin, tıp merkezine günde ortalama 20 kişi gelmesine karşın 100 kişi gelmiş gibi gösterdikleri belirlendi. Çetedeki doktorların ise merkeze gelmeyen hastalar adına muayene ve tahlil yaptırdığı tespit edilirken kimi hastalara ise 'paket tahlil' yaptırılmış gibi gösterilerek, tıp merkezine haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı. Ayrıca anlaşmalı eczanelerden gelen sağlık karnelerine ilaveler yapılıp bu yolla da eczanelerin haksız kazanç elde ettiği saptandı. Bunun üzerine harekete geçen polis, 16 Mayıs'ta bir özel tıp merkezi ile 31 eczaneye 'Yan Etki 21' adlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 6'sı bayan 47 zanlı, adliyeye sevk edildi. ZAMAN
Emrullah Bayrak, 21 Mayıs 2008, Çarşamba
 
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=692186
 
 
 

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...