10 beyin cerrahı gözaltında

10 beyin cerrahı gözaltında


6 Mayıs 2009 08:55


Cerrahlara 30 milyon liralık yolsuzluk suçlaması!ERDAL KILINÇ İstanbul

güncellenme zamanı 6.5.2009

Gözaltına alınan doktorlar arasında bulunan Opr. Dr. Ahmet Çadırcı’nın 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanlığı için aday olduğu öğrenildi.

İddiaya göre, medikal şirketlerin isteği doğrultusunda hem pahalı hem de gerekenden çok ilaç ve tıbbi malzeme aldıran doktorlara komisyon verildi. Malzemenin fazlası da kullanılmış gibi gösterilip şirkete iade edildi

Ameliyatlarda kullanılan tıbbi malzemeler üzerinden devleti 30 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen 10’u beyin cerrahı 15 doktorun da aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne, bazı medikal şirketlerin, kamu ve özel hastanelerde görevli doktorlarla birlikte ameliyatlarda kullanılan ilaç ve malzemeler üzerinden yolsuzluk yaptıkları yönünde ihbarlar yapıldı. Bakanlık ve Sağlık Müdürlüğü, iddialarla ilgili müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda Sağlık Bakanlığı, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, iddiaların araştırılması için Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verdi. Ekipler, 1 yıl önce raporda adı geçen doktor ve medikal şirket sahiplerini fiziki takibe alırken telefonlarını da dinledi.

Büyük vurgun

Polisin yaptığı tespitlere göre, 7 medikal şirket, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda(SGK) bir müdürle rüşvet karşılığı anlaştı. Ardından 7 medikal şirketin yetkilileri, bazı kamu ve özel hastanedeki ameliyatlara giren doktorlarla temasa geçti. Doktorlar, medikal şirketlerin isteği doğrultusunda benzer özellik taşıyan tıbbi malzemelerden pahalı olanları ameliyatlarda kullandı. Karşılığında da doktorlara komisyon verildi. Ayrıca doktorlar, anlaştıkları medikal şirketlerden, ameliyatlarda kullanılması gerekenden çok fazla malzeme aldırdı. İddiaya göre, bu tıbbi malzemeler de kullanılmış gibi gösterilip medikal şirketlere geri verildi. Şirketler de aynı malzemeyi tekrar sattı. Devletin bu yöntemle 30 milyon lira zarara uğratıldığı hesaplandı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine polis dün sabah saatlerinde operasyon başlattı. 30 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Kamu ve özel hastanede görevli 10’u beyin cerrahı 15 doktor, 7 medikal şirket sahibi, SGK’da görevli bir müdür ve hastanelerde görevli hemşirelerin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

‘Örgüt kurma’ suçlaması

Gözaltına alınan 10’u beyin cerrahı 15 doktorun, fizik ve ilaç tedavisiyle iyileşebilecek hastaları ameliyat ettiği öne sürüldü. Cerrahlar Opr. Dr. Ahmet Çadırcı, Doç. Dr. Erol Taşdemiroğlu ve Nöroşirürji Uzmanı Doç. Dr. Murat Taşkın’ın da aralarında bulunduğu 10’u beyin cerrahı 15 doktor ile birlikte gözaltındaki 35 kişi, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumunu zarara uğratmak, rüşvet” suçlamalarıyla sorgulanıyorlar.

http://www.memurlar.net/haber/138767/

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...