Başkentte İlaç Vurgunu

Başkentte İlaç Vurgunu

Başkentte sahte rapor ve reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu(SGK) dolandırdıkları iddiasıyla 14'ü doktor ve aralarında eczacılarında 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan doktorlar arasında tanınmış isimlerinde bulunduğu belirtilirken, zanlıların devleti 3-4 milyon TL zarara uğrattıkları kaydedildi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri yaklaşık iki yıl önce bazı eczacı, doktor ve ilaç firmaları mümessillerinin beraber hareket ederek sahte ve usulsüz düzenledikleri rapor ve reçetelerle SGK'yı dolandırdıklarını belirledi. Bunun üzerine ekipler, 27 ay süren 'Beyaz üçgen' adı verilen projeli bir çalışma ile teknik-takip başlattı.

Yapılan teknik-takip sonucu operasyon başlatan ekipler, 60 kişiyi göz altına aldı. Gözaltına alınanların arasında biri tabip yarbay 14 doktor, üç eczane sahibi, altı eczane çalışanı, iki ilaç mümessili ve bir özel huzurevi müdürü de bulunuyor.

HUZUREVİNDEKİ YAŞLILAR üZERİNDE VURGUN

Gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda hasta raporu, reçete, sağlık karnesi, kimlik fotokopileri, kesilmiş ilaç kupürleri ele geçirildi.

Emniyetinde 2 gün boyunca sorgulanan 60 zanlıdan 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere savcılık talimatıyla emniyette serbest bırakılırken, suç örgütü mensubu olduğu iddia edilen 26 kişi ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlıların, yakınlarını hasta gibi göstererek gözaltına alınan doktorlara rapor düzenlettirdikleri ve pahalı ilaçlar yazdırarak SGK'yı dolandırdıkları öğrenildi. Bu arada özel bir huzurevinin müdürüyle işbirliği yapan zanlılar, huzurevinde kalan yaşlılara reçetelerle astım, psikiyatri bozukluğu, şeker hastalığı gibi devam eden sahte hasta raporu oluşturarak vurgun yaptıkları belirlendi.

3-4 MİLYON TL'LİK VURGUN

Gözaltına alınan zanlılardan 26'sı, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, sahte belge düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak yoluyla haksız kazanç elde etmek, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atmak, rüşvet almak-vermek iddialarıyla mahkemeye sevk edildi. Zanlılar mahkemeye çıkartıldıkları sırada montlarıyla yüzlerini kapatırken, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına da tepki gösterdiler. Öte yandan Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan kişilerin sahte reçete ve rapor düzenleyerek 3-4 milyon TL'lik bir vurgun yaptıkları belirtiler.

( Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA / DHA)

http://www.haberler.com/video-haber/video.asp?id=1997627

Hiç yorum yok:

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...