Beyaz Üçgen'de 60 Gözaltı

Beyaz Üçgen'de 60 Gözaltı


Ankara Polisi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandırdıkları iddiasıyla 14'ü doktor toplam 60 kişiye yönelik operasyon başlattı. Beyaz Üçgen adı verilen ve 27 aydır devam eden operasyonda zanlıların sahte ve usulsüz düzenledikleri rapor ve reçeteler ile kurumu 3-4 milyon TL zarara uğrattıkları iddia ediliyor.


Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'nden yapılan açıklamada, yapılan teknik takip çalışmaları sonucu biri tabip yarbay 14 doktor, üç eczane sahibi, altı eczane çalışanı, iki ilaç mümessili ve bir özel huzurevi müdürünün de göazltında bulunduğu ifade edildi. Gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda hasta raporu, reçete, sağlık karnesi, kimlik fotokopileri, kesilmiş ilaç kupürleri ele geçirildi.
Ankara Emniyetinde 4 günlük sorgunun ardından 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca 26'sı suç örgütü mensubu olduğu iddiasıyla Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
Zanlıların yakınlarını hasta gibi göstererek gözaltına alınan doktorlara rapor düzenlettirdikleri ve pahalı ilaçlar yazdırdıkları, yaşlılara da reçetelerle astım, psikiyatri bozukluğu, şeker hastalığı gibi devam eden sahte hasta raporu oluşturdukları ifade edildi.
SGK'yı 3-4 Milyon TL zarara uğrattıkları iddia edilen bu kişiler, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, sahte belge düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak yoluyla haksız kazanç elde etmek, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atmak, rüşvet almak-vermek iddialarıyla yargı önüne çıkarıldılar.(ANKA)
(ÜNS/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı) 09.04.2010 10:43 [1997244]

Hiç yorum yok:

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...