Beyaz Üçgen çetesi: 4 trilyon zarar




Beyaz Üçgen çetesi: 4 trilyon zarar
60 kişiden oluşan Beyaz Üçgen Çetesi'nin sahte rapor ve reçeteyle devleti 4 trilyon liraya yakın zarara uğrattığı tahmin ediliyor. Gözaltına alınan 60 kişiden 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10.04.2010 02:11:26

ANKARA-Sosyal Güvenlik Kurumunu sahte rapor ve reçeteyle dolandırdıkları iddiasıyla 14'ü doktor 60 kişi gözaltına alındı. Devletin zararının 3-4 milyon lira olduğu tahmin ediliyor. Sahte rapor ve reçetelerde astım, diyabet ve psikatrik ilaçların yazılı olduğu belirlendi.

27 ay süren Beyaz Üçgen adı verilen takipte Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri bazı eczacı, doktor ve ilaç firmaları mümessillerinin beraber hareket ederek sahte ve usulsüz düzenledikleri rapor ve reçetelerle SGK'yı dolandırdıklarını tespit etti. Yapılan takip ve teknik çalışmanın ardından, 60 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınanların arasında biri tabip yarbay 14 doktor, üç eczane sahibi, altı eczane çalışanı, iki ilaç mümessili ve bir özel huzurevi müdürünün de bulunduğu açıklandı. Sorgulanan 60 zanlıdan 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda hasta raporu, reçete, sağlık karnesi, kimlik fotokopileri, kesilmiş ilaç kupürleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, sahte belge düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak yoluyla haksız kazanç elde etmek, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atmak, rüşvet almak-vermek iddialarıyla mahkemeye gönderildikleri bildirildi.

http://www.sagliktagundem.com/haber/beyaz_ucgen_cetesi_4_trilyon_zarar.htm

Hiç yorum yok:

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...