Durmuş: 12 milyar dolar ilaç soygun


Durmuş: 12 milyar dolar ilaç soygun
Edirne'de bir konferansa katılan eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ilaç harcamasının 8 yılda 5 milyardan 12 milyara çıktığını bu rakamın soygun olduğunu ileri sürdü.

11.04.2010 13:35:47

EDİRNE- Eski Sağlık Bakanı MHP Milletvekili Osman Durmuş, Türkiye'nin 8 yıl önce ilaç tüketiminin 5 milyar dolar 2010 yılında ise bu rakam 12 milyar dolar olduğuna işaret ederek "Ne oldu? Nüfusumuz 3 kat mı attı?' diye sordu.

MHP Edirne İl Başkanlığı'nın Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlediği, konferansa katılan Osman Durmuş, "12 milyar dolar soygun, birileri iktidarını koruyabilmek için uluslararası ilaç kartellerine dolayısıyla silah üreticilerine gönderiyorlar" dedi ve ekledi:

'1. Körfez Savaşı ve Irak işgali sonrası Türkiye sağlıklı düşünemiyor. Baskı altında, borç batağında, Türkiye'nin yer altı yer üstü zenginlikleri, ürettikleri, gelirleri IMF, Dünya Bankası tarafından yönlendiriliyor. Sağlık politikaları devletin ekonomisi üzerinde ciddi yük değildir. Sağlık politikaları tüm kazanımları küresel sermayeye aktarılır hale geldi."

http://www.sagliktagundem.com/haber/durmus_12_milyar_dolar_ilac_soygun.htm

1 yorum:

Ergun dedi ki...

hernekadar adam zamanında bunları belirtmediyse şimdi günah cıkarıyor doğruları söylüyor aslında 8 yıl oncede 5 milyar dolar ucuk kacık bir ilaç tüketimiydi

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ

GATS ANLAŞMASI KAPSAMINDA BULUNAN HİZMET SEKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMIŞ LİSTESİ Çeviri: Selim Yılmaz Aşağıdaki sınıflandırma 1994...